top of page
  • Quiasinon

Jouw fantastische immuunsysteem

Hey! Wij kennen elkaar al heel lang, maar misschien ken jij mij nog niet zo goed? Je ziet me niet, maar wist je dat ik elke dag in de weer ben om jou optimaal gezond te houden? Vanbinnen controleer ik voortdurend alles, als een tovenaar baan ik me een weg door jouw lichaam, op zoek naar vreemde zaken die opgeruimd moeten worden. Ik ben je immuunsysteem!

Helaas ben ik bij de overheid geen koning. En ook de media praat niet veel over mij. Ze vrezen een vreemde indringer, eentje die onlangs ook een brief heeft geschreven die op sociale media circuleert. En dat snap ik wel, want die houdt lelijk huis! Maar wist je, dat als ik op volle kracht kan werken, ik die indringer geen kans geef? Ik ben jouw allerbelangrijkste verdedigingssysteem en jouw grootste hulp bij een goede gezondheid, vindt je het niet spijtig dat men mij doodzwijgt?


Ik zal je een paar dingen over mezelf vertellen, zodat je me beter leert kennen en we hopelijk in de toekomst beter kunnen samenwerken! Ik probeer dagelijks interne en externe ziekteverwekkers af te weren. Wist je dat ik de juiste brandstoffen nodig heb om dit optimaal te kunnen doen? Wat mij daar heel goed bij helpt zijn bijvoorbeeld vitamines A, C, D en de mineralen Zink en Selenium. Bijvoorbeeld: hoe meer vitamine C jij neemt, hoe beter ik met de hulp van de witte bloedcellen de indringers kan opeten.


Heeft de overheid of ‘het nieuws’ je dit al eens verteld? Wist je dat slechts 5 tot 15 % van de mensen genoeg fruit en vooral groenten eet om mij deze zaken aan te reiken? Wist je dat meer dan 80% van ons een vitamine D-tekort heeft en dat hoe groter dit tekort is, hoe hoger de mortaliteit is bij het virus dat nu rondwaart? Dit geldt overigens ook voor de relatie tussen selenium en dat virus: hoe minder aanwezig, hoe hoger de mortaliteit.


Wist je dat voor de opname van zink, ik een goede werking van jouw maagzuur nodig heb? Wist je dat dit bijvoorbeeld zeer erg wordt afgeremd door maagzuurremmers, een ‘geneesmiddel’ dat heel vaak in bejaardenhuizen voorkomt? Bejaarden, die daar in de tehuizen weinig buiten komen en dus weinig vitamine D aanmaken… zie je het? Wist je dat zink, die ook een rol heeft in jouw smaak- en reukvermogen, het meest cruciale antivirale mineraal is en dat jij mij dus veel zink moet aanreiken voor de bestrijding van virussen?


De Wereldgezondheidsorganisatie weet dat de helft van de ouderen en 1/3e van de wereldbevolking een zinkgebrek heeft, maar hoor jij ze soms moeite doen om dit te verhelpen? Wist je dat er nog veel andere medicijnen zijn naast maagzuurremmers die zorgen voor veel tekorten in jouw lichaam? Dan moet ik steeds extra hard mijn best doen om weer op mijn beste niveau te komen, maar dat lukt soms niet omdat ik van jou niet altijd de juiste hulp krijg. Zullen we dat vanaf nu beter doen?


Ik zal je ook nog iets heel speciaals en verbazingwekkend vertellen. Wist je dat ik voortdurend communiceer met virussen, bacteriën en schimmels en dat ik dat nodig heb om mij ten volle ten kunnen ontwikkelen (dus om jou ten volle te kunnen verdedigen)? Als jij in een steriele omgeving zou opgegroeid zijn, dan ontwikkelde ik mij slechts voor 10%, dan was de minste indringer een groot probleem! Begrijp je het dat contact met vreemde indringers dus cruciaal is voor mij?


Begrijp je daarom dat, als jij voortdurend je handen ontsmet en je je eerstelijnsverdediging, je microbioom op je handen, uitschakelt, dat je dan weer zwakker bent en me dus extra moet helpen om goed te kunnen vechten? Wist je ook dat als jij steeds je eigen vervuilde lucht terug inademt, je longen verzwakken, en je mij ook weer extra moet helpen om jou te ondersteunen?

Wist je dat ik extra hard moet werken als jij veel geraffineerde, bewerkte, verkeerde voeding eet en ik me dan minder goed kan concentreren op enge virussen?


Wist jij dat angst, negatieve gevoelens, stress,... immunosuppressief zijn en mij dus enorm kunnen onderdrukken? Begrijp jij dat je mij in dat geval weer extra moet ondersteunen? En begrijp jij nu eigenlijk nog waarom de media zoveel angst zaaien, terwijl ze zich beter eens op mij zouden focussen? Begrijp je dat de overheid met haar angstpropaganda de mensen tegen elkaar opzet en mij op die manier weer neerhaalt door stress? Want je ziet het ongetwijfeld ook, mensen die bagger over elkaar gooien omdat ze discussiëren over mondmaskers/lockdown/vaccinatie, elk argument aandragend die zij gerechtvaardigd vinden vanuit hun weten.


Vindt je het normaal dat de overheid dit eigenlijk in de hand werkt terwijl het veel simpeler was om zich eens op mij te focussen? Nog nooit hebben ze het eigenlijk eens écht voor mij opgenomen in het verleden en kijk nu, nu is jouw immuunsysteem en dat van vele anderen niet optimaal, waardoor koning virus alle macht krijgt.


Nu kunnen we dus niet anders dan inderdaad waakzaam zijn en moeten we zeker uitkijken voor de zwakken (met een zwak immuunsysteem) en zijn bepaalde maatregelen misschien inderdaad nodig. Maar ik hoop nu wel, door me eens expliciet tot jou te richten, dat jij begrijpt dat ik het allerbelangrijkste ben in jouw strijd tegen het virus en ik hoop dat we vanaf nu ons uiterste best gaan doen om samen te werken!


Ik sta voor je klaar, dag en nacht!

Auteur: onbekend

1.012 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

bottom of page