top of page
  • Quiasinon

Overheid volledige macht over doen en laten burgers

Bijgewerkt op: 6 dec. 2020

Onlangs werd ik wakker met de volgende gedachte: zou er eigenlijk ooit al iemand geweest zijn die het begin van een dictatuur heeft kunnen aanwijzen? Ik stel de vraag in alle eerlijkheid, omdat ik merk dat mensen nogal een simplistisch idee van dictatuur hebben: de dictator in kaki hemd, opgepakt en gemarteld worden, je vrije mening niet meer kunnen uiten.

Als dat de criteria zouden zijn, dan leven we inderdaad in een betrekkelijk vrij land. Maar als ik lees hoe in de politiezone Erpe-Mere de politie binnengevallen is bij vier jongens die een middagje op de PlayStation doorbrachten en naar aanleiding daarvan "de nodige processen-verbaal" zijn opgesteld, dan stelt zich de vraag of ons beeld niet verkeerd is. Waar gaan we naartoe indien een vreedzaam middagje videogamen al een daad van incivisme wordt? Zal ik het u zeggen? Of zal ik nog even wachten?


Wat met de lockdown dan? In België is die verlengd tot 1 februari 2021, hetgeen betekent dat de horeca kan fluiten naar de inkomsten uit de eindejaarsfeesten, hetgeen vaak het verschil betekende tussen nog een jaar verder sukkelen onder torenhoge belastingen of meteen failliet gaan. In Luik pleegde een jonge kapster zelfs zelfmoord omdat ze geruïneerd werd door deze gang van zaken. Waar gaan we naartoe indien mensen zelfmoord plegen onder een ondraaglijk regime? Zal ik het u zeggen? Of zal ik nog even wachten?


In Duitsland werd op 19 november de originele Infectiebeschermingswet zo aangepast dat het de poort openzet naar drieste politie-acties. In Nederland is de Noodwet al langer van kracht, en kreeg burgerjournalist Flavio Pasquino de politie over de vloer naar aanleiding van het afnemen van een interview met een zogezegde conspiracy theorist. Waar gaan we naartoe als de politie je begint te belagen omwille van het uiten van je mening? Zal ik het u zeggen? Of zal ik nog even wachten?


En wat met het vaccin? RNA-virussen zoals SARS, HIV, Ebola zijn er al meer dan 20 jaar, maar het is in al die tijd niet gelukt om daar een vaccin voor te ontwikkelen. En nu zou dan plots, op minder dan een jaar, een volstrekt veilig vaccin bestaan? Zou daar niet op zijn minst wat debat over mogen zijn? Blijkt van niet, want de premier wil er meteen alle Belgen mee inenten. Waar gaan we naartoe als er zelfs geen debat meer kan zijn over wat je met je eigen lijf mag doen? Zal ik het u zeggen? Of zal ik nog even wachten?


"Alleen de mensen die alle vaccins hebben, zullen nog vrij kunnen bewegen" (Bill Gates), "Vanaf nu vragen wij mensen om een vaccinatie voordat ze in het vliegtuig stappen" (Alan Joyce), "We moeten een leger oprichten van duizenden officials die iedereens contacten zullen nagaan" (Andrew Cuomo). Waar gaan we naartoe als de overheid de volledige macht krijgt over het doen en laten van zijn burgers.


Zal ik nog even wachten? Of staat u mij toe te zeggen waar het op staat: "Dit een prachtige democratie, en we zouden allen heel erg dankbaar moeten zijn dat onze staatslui zo goed voor ons zorgen. Alsjeblief, geef me het vaccin, zodat ik mij weer vrij kan bewegen, en straf iedereen die weigert mee te werken aan het uitroeien van het virus." Noot: de dag dat ik zo’n wartaal écht uitkraam, heb ik wellicht al bezoek van de politie gekregen.


Uw ketter,Volg Tribute op Facebook voor het laatste nieuws en blijf up to date met wat er ECHT aan de gang is in de wereld! Steun de vrijheidsbeweging, jouw toekomst en die van je geliefden. Deel dit bericht op social media en in je eigen netwerk. DOEN!

317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page